Wokban párolt burgonya

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. Kínai-európai receptjeiből mutat be a következő napokban pár finomságot.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 db nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, körülbelül 5 centi póréhagyma, 2 evőkanál szójaszósz (a gyengébb fajtából), 2 evőkanál étolaj

A megtisztított zöldségeket vágjuk két milliméter vastag csíkokra, mossuk meg bő vízben, majd csepegtessük le alaposan.

Wokban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a zöldségcsíkokat, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk. Vizet nem szükséges hozzáadni, elég az, amit a zöldségek magukból kiengednek. Ha már elég puhák, csorgassuk rá a szójaszószt, és azzal is pároljuk pár percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Párolt halak és húsok körete lehet, kínálhatjuk rántott vagy roston sült tofu mellé, de önállóan is fogyaszthatjuk.