Fokhagymás sertéspecsenye

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. A kínai-európai receptjeiből mutat be a következő napokban pár finomságot.
Vágólapra másolva!

Ehhez az ételhez a kínai emberek a fokhagyma virágának szárát használják. Megkóstoltam, sőt el is készítettem, nagyon finom. Ha ezt az ételt itthon szeretnénk elkészíteni, és nem tudjuk ezt a zöldségfélét beszerezni, használjunk zöldbabot vagy zöldspárgát.

Hozzávalók: 30 dkg sertéskaraj, 50 dkg fokhagymaszár, egy evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, 1 diónyi gyömbér, 2 evőkanálnyi étolaj

A csont nélküli sertéskarajt hosszában vágjuk kétfelé, majd tegyük be fél órára a fagyasztóba. Ha kissé átfagyott, éles késsel vágjuk hajszálvékonyságúra, utána forgassuk meg a keményítőben.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Wokban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, hevítsük egy percig. Tegyük bele a felszeletelt húst, majd erős hőfokon süssük addig, amíg a levet, amit eresztett, el nem párologta. Csorgassuk rá a szójaszószt, majd adjuk hozzá a körülbelül háromcentis darabokra felvágott fokhagymavirág szárát, öntsünk alá egy kevéske vizet, és lassabb hőfokon pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. Akkor van kész, amikor a zöldség megpuhult.