Ravioli kínai módra

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. A kínai-európai receptjeiből mutat be a következő napokban pár finomságot.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: fél kiló ravioli, fél kilo pok choy (spenótlevéllel vagy mángolddal helyettesíthető), egy csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy diónyi friss gyömbér, 1 dl szójaszósz, 2 evőkanál étolaj

Egy wokban forrósítsuk fel az étolajat, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát és a gyufaszál vékonyságúra felvágott gyömbért. Addig hevítsük, míg sisteregni nem kezd, majd adjuk hozzá a pok choyt és a felkarikázott újhagymát. Erős lángon 1-2 percig pirítsuk.

Nem kell sokáig párolni, elég, ha a zöldség összeesik. Csorgassuk rá a szójaszószt, majd keverjük bele a kifőzött raviolit. Óvatosan melegítsük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei