Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú tengeri halfilé, 4 db nagyobb méretű burgonya, olaj a sütéshez, só
A panírhoz: 10 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, só, víz
A halfiléket vágjuk ujjnyi csíkokra és sózzuk be. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk vastagabb csíkokra. Öblítsük le hideg vízzel és töröljük szárazra. Bő, forró olajban süssük ropogósra. Papírtörlő kendőre szedjük ki, és tálalásig tartsuk melegen.
Tegyük a lisztet egy kis keverőtálkába, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Annyi hideg vízzel keverjük össze, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk. A halcsíkokat mártsuk a masszába, majd bő forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra.
Elegánsan tálalva |
Tálalhatjuk tányérra is, de ha sok vendéget szeretnénk megkínálni, akkor írógéppapírból készítsünk tölcséreket, majd ezekbe tálaljuk az elkészült halat és sültburgonyát.
Hagyományosan, papírban tálalva |
Adhatunk mellé zöldborsópürét, Angliában gyakran kínálják hozzá. A sós vízben megfőzött zöldborsót burgonyanyomóval préseljük át, majd kevéske vajjal keverjük össze. Mentával is megbolondíthatjuk.