Zöldséges pulykaragu krumplirózsával

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy kiadós egytálétel elkészítését mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 cukkini, 1 kisebb fej brokkoli, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál margarin, 1 csirkeleveskocka, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, őrölt fehérbors, só, 1 kg burgonya, őrölt szerecsendió, 2 tojás sárgája, 1 csomó petrezselyemzöld

Lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, addig pirítsuk, míg üveges nem lesz. Tegyük bele a kis kockákra vágott pulykamellet, sóval, őrölt fehérborssal és leveskockával ízesítsük. Lefedve pároljuk, ha saját levét elfőtte, pótoljuk vízzel. Ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a kis darabokra vágott zöldségeket, és annyi vizet öntsünk rá, hogy épp ellepje.
Pár perc főzés után sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd dúsítsuk tejszínnel. Forraljuk jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A megtisztított burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Burgonyanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, ízesítsük őrölt szerecsendióval. Keverjük jól össze.

A pulykaragut tegyük egy hőálló üvegtálba, tetejére nyomózsákból nyomjunk kis halmokat a burgonyapüréből. Forró sütőben 160 fokon addig süssük, míg ropogós pirosra nem sül.

A raguból és a sült burgonya püréből is tálaljunk nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel.