Citromos-sárgadinnyés biscotti

Vágólapra másolva!
A héten különleges desszerteket és sütiket ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 125 ml vaj, 175 ml cukor, 125 ml kukoricaliszt, 2 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 550 ml liszt, 1 csipet só, 1 pohár mazsola vagy aszalt meggy, 1 pohár aszalt sárgadinnyekocka

Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, a citrom lereszelt héját és a levét, valamint egyenként az egész tojásokat. Még pár percig habosítsuk. Kis adagokban kanalazzuk bele a liszt, só, sütőpor és aszalt gyümölcsök keverékét. Dolgozzuk jól össze.

Borítsuk a kész tésztát egy lisztezett deszkára, gyúrjuk át, majd kezünkkel formázzunk belőle egy körülbelül 30 centis rudat. Tegyük egy tepsire, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Éles késsel kissé ferdén szeleteljük fel másfél centis darabokra, majd egymás mellé tegyük vissza a tepsibe. 160 fokon süssük újra 10-15 percig.
Szedjük ki egy rácsra, várjuk meg, míg kihűl. Jól zárható dobozban vagy üvegben sokáig eltarthatjuk.