Kapucsínó-mousse meggyszósszal

Vágólapra másolva!
A héten különleges desszerteket és sütiket ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál zselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 1+1 evőkanál instant kávé, 0,5 liter tejszín
Az öntethez: 1 üveg meggybefőtt, 1 citrom, cukor ízlés szerint, 1 evőkanál étkezési keményítő, mandula likőr

Egy fém keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, az egy evőkanál hideg vízbe beáztatott zselatint és a vaníliás cukrot. Tegyük vízgőz fölé, és habverővel addig keverjük, míg sűrű habos nem lesz. Vegyük le a gőzről, szórjuk bele az instant kávét, jól keverjük össze, hogy a szemek feloldódjanak. Ha kissé kihűlt, óvatosan dolgozzuk hozzá a kemény habbá felvert tejszínt. Keverjünk még hozzá egy evőkanál instant kávét, ezt már csak óvatosan keverjük össze, hogy a szemek ne olvadjanak el. Ha majd elkészül, ezek a szemek krémesen fognak csordogálni a habból.
Öntsük egy nagy üvegtálba vagy töltsünk meg vele üvegpoharakat, majd tegyük hűtőbe fél napra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A meggybefőttet levével együtt öntsünk egy kis lábasba, ízesítsük citromlével, szükség szerint cukorral, majd forraljuk fel. Ha felforrt, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be főzeléksűrűségűre. Ízesíthetjük kevéske mandulalikőrrel is.

Langyos vízbe mártott leveses kanállal formázzunk ovális gombócokat az elkészült habból, tegyük egy nagy tányérra, majd mellé csorgassunk a meggyszószból. Ha üvegpoharakba tálaltuk, tetejére öntsünk a kihűlt szószból.