Citrussaláta almás öntettel

Vágólapra másolva!
Megjött a várva várt jó idő, egyre többféle friss saláta kapható a piacon. Nemcsak nagyszerű vitaminforrások, de a télen lerakódott súlyfelesleget is segítnek leadni a salátás fogások. A héten ezért salátákat ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: salátalevelek vegyesen, 1 piros grapefruit, 1 narancs, 2 zöldalma, 0,5 dl almaecet, só, őrölt fehérbors, 1 teáskanál méz, 1,5 dl olívaolaj
A díszítéshez: ribizli vagy gránátalma

A salátaleveleket többszöri hideg vízben mossuk meg jól. Csepegtessük le, majd salátacentrifugával a felesleges vizet távolítsuk el. Rendezzük el salátás tányérokon.

A grapefruitot és a narancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le. Szeleteljük fel cikkekre. A zöldalmát vágjuk négyfelé, magházát vegyük ki, majd ezt is szeleteljük fel. Tegyük a zöldsaláta levelek tetejére.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Az öntethez hámozzunk meg egy almát és a finomlyukú reszelőn reszeljük le. Tegyük egy kis tálba, öntsük rá az almaecetet, csipetnyi sót, kevéske őrölt fehérborsot, a mézet és az olívaolajat. Keverjük jól össze, majd csorgassuk meg vele a salátánk tetejét.

Piros ribizlivel vagy gránátalmamaggal szórjuk meg.