Rumos-diós-mazsolás palacsinta

Vágólapra másolva!
A közelmúltban tartották az angolszász országokban a palacsinta-napot, amikor is mindenki palacsintát sütött. A palacsintázás nálunk is népszerű. Ezért és a palacsinta-nap tiszteletére szakácsunk, Kaldeneker György különleges palacsintatöltelékek receptjét ajánlja a héten.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg darált dió, 1 citrom, 1 kupica rum, 5 dkg mazsola, porcukor a szóráshoz és 5 dkg étcsokoládé az öntethez

Egy kis lábasban forraljuk fel a tejet a cukorral (több cukrot is tehetünk be, ha édesebb szeretjük), a vaníliás cukorral és megmosott mazsolával.

Szórjunk bele állandó kevergetés mellett darált diót és főzzük egy-két percig. Ne készítsük nagyon sűrűre, mert hűléskor úgyis besűrűsödik. Ízesítsük a citrom lereszelt héjával és a rummal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A kész palacsintákat töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.