Kecskesajtos-parmezános felfújt

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy pikáns felfújt elkészítését mutatja be. A kecskesajtot azért is érdemes beiktatni étrendünkbe, mert kizárólag teljes értékű tejből készül, és tejérzékenyek is fogyaszthatják.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 6 adaghoz: 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 375 ml forró tej, kis csokor friss kakukkfű, 100 g kecskesajt, 4 tojás, só, őrölt bors, 125 ml tejszín, 125 ml reszelt parmezán sajt

Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, két percig pirítsuk, majd kis adagokban engedjük fel a forró tejjel. Állandóan kevergetve addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Még melegen keverjük bele a felkockázott kecskesajt felét, és a tojások sárgáját, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, majd kis adagokban azt is dolgozzuk a már kihűlt, sajtos keverékhez. A maradék kecskesajtkockát is dolgozzuk bele.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kivajazott és parmezánnal megszórt muffinformákat töltsünk meg a masszával, majd állítsuk vízzel telt tepsibe (vízfürdőbe), és tegyük a sütőbe, 190 fokon süssük 15 percig. Ha elkészült, vegyük ki a vízfürdőből, majd 10 perc múlva szedjük ki a formákból.
Tálalás előtt kenjük meg a felfújtak tetejét egy kanál tejszínnel, szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd 200 fokos sütőben süssük 12 percig, addig míg fel nem puffadnak.
Forrón, salátalevelekkel tálaljuk.