Zöldség-curry nem csak vegáknak

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy igazi keleties vacsora elkészítéshez ajánl receptet.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál curry fűszerkeverék, 2-3 paradicsom, sárgarépa, karalábé, padlizsán, színes paprika, cukkini, sütőtök ízlés szerinti mennyiségben, só, őrölt bors, 1 csokor friss koriander, 1 doboz kókusztej

Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha már üveges, tegyük bele a curry fűszerkeveréket, majd ezt is pirítsuk egy percig, hogy az ízek jól kioldódjanak belőle. Öntsük fel kevéske vízzel, majd dobjuk bele a meghámozott és feldarabolt paradicsomokat. Rotyogtassuk néhány percig. Ez után tegyünk bele felkarikázott sárgarépát, karalábét, padlizsánt, színes paprika darabokat, cukkinit és sütőtököt.
Sóval, őrölt borssal fűszerezzük, tehetünk bele egy zöldségleveskockát és egy nagy csokor összevágott friss korianderlevelet. Ha szükséges, annyi vízzel engedjük fel, hogy háromnegyedig ellepje. Fedővel letakarva addig pároljuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Vigyázzunk, ne főzzük szét! Ha elkészült, egy doboz kókusztejet vagy két deciliternyi tejszínt adjunk még hozzá, majd jól forraljuk össze. Párolt rizzsel tálaljuk.