Készítsünk sült paprikás pizzát!

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma vendégváráshoz, csipegetéshez ajánl egy ízletes receptet.
Vágólapra másolva!

A pizzatésztához: 3 dkg friss élesztő, 3 dkg cukor, 625 ml víz, 3 dkg só, 1 kg liszt

Egy kevéske vizet langyosítsunk fel, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Keverjük össze, és várjuk meg, míg az élesztő kelni kezd.
A lisztet tegyük dagasztó edénybe, adjuk hozzá a kovászt, a sót és a vizet. Jó alaposan dagasszuk össze, ha már elválik az edény falától, kapcsoljuk le a gépet, takarjuk le a tésztát és tegyük langyos helyre. Várjuk meg, míg kétszeresére növekszik, majd kezünkkel nyomjuk vissza. Ha újra feljött, lisztezett deszkára borítsuk ki, gyúrjuk át és vágjuk négyfelé.
Ez a mennyiség négy tepsi pizzához elegendő. Amit nem használunk fel, azt lefagyaszthatjuk, és később felengedés után felhasználhatjuk.

A feltéthez: piros kaliforniai paprika, fokhagyma, olívaolaj, feta sajt, őrölt bors, parmezán sajt

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd tegyük sütőlapra. Forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Ha kihűlt, húzzuk le a barna bőrét és a paprikahúst tegyük egy gyorsvágó gépbe. Adjunk hozzá fokhagymát, olívaolajat, feta sajtot (körülbelül annyit, amennyi a paprikahús), fűszerezzük őrölt borssal, majd aprítsuk durvára.

A pizzát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, tegyük egy kiolajozott tepsire, majd jól kenjük meg a paprikakrémmel. Szórjuk meg alaposan reszelt parmezán vagy trappista sajttal.
Forró, 180 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Ha elkészült, vágjuk kockákra.