Rucola pesto

Vágólapra másolva!
Még nem késő a nyár fűszereit üvegekbe zárni, télire eltenni. Csodás fűszerpasztákat tudunk készíteni, amit télen könnyedén tudunk majd felhasználni. Ehhez szakácsunk, Kaldeneker György ad tippeket.
Vágólapra másolva!

A rucola, más néven borsmustár apróbb leveleit saláták, levesek és tészták ízesítéséhez használhatjuk, de önmagában is lehet salátaalap natúr salátáknál. Markáns íze miatt kis mennyiségben érdemes használni.

Hozzávalók: 2 csokor rucola, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál parmezán sajt, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál pirított mandula, só, őrölt bors

A megmosott és lecsepegetett rucolát vágjuk kis darabokra, majd tegyük konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot is, és az egészet pépesítsük.

Kenjük frissen elkészített pizza tetejére, pirított kenyerekre, paradicsomszeletekre. De készíthetünk salátaöntetet is a pastóból, ha kefírbe keverjük, vagy frissen főtt apró burgonyákat is megöntözhetünk vele. Nagyon finom főtt tésztával összekeverve, de sajtok mellé is jó kiegészítő.