Sajtos programok a budapesti bor- és pezsgőfesztiválon

Vágólapra másolva!
A bor- és pezsgőfesztivál szeptember 5-e és 15-e között zajlik a Budai Várban. A Sajtklub az idén két standnál a magyar sajtok gazdag választékával várja a sajtimádók rohamát. A klub programjai során tiszteletbeli tagokat avat és sajtos főzést rendez a fesztivál színpadain, valamint sajtos előadással várja a látogatókat a Boregyetemen.
Vágólapra másolva!

A Borkiállítás és -vásáron 2004. szeptember 10-én, pénteken este fél nyolckor a Magyar Sajtklub ünnepélyes keretek között tiszteletbeli sajtklubtagokat avat (Spitzer Gyöngyit - Soma, Benkó Sándort - Benkó Dixieland és Búza Sándort - Danubius Rádió) a fesztivál nagyszínpadán. A tiszteletbeli tagoknak sajtos próbákat kell kiállniuk a tagság elnyeréséhez, melynek jutalmaként arcukról formázott füstölt sajtokat vehetnek át a sajtklub elnökségétől.

Másnap, 2004. szeptember 11-én, szombaton 16 órakor a Magyar Sajtklub a fesztivál kisszínpadán Buday Péter mesterszakács közreműködésével sajtos ételeket főz, és bemutatja óriás sajtjait is. A Boregyetem egyik legfontosabb eseményeként a sajt és a bor kapcsolatáról hallhat a közönség a Magyar Sajtklub sajtmesterétől, szeptember 6-án 17 órakor.

A Magyar Sajtklub három éve azzal a céllal jött létre, hogy elősegítse a hazai sajtkultúra fejlődődését. Van mit behoznunk: Magyarországon évente 6 kilogramm az egy főre eső sajtfogyasztás szemben a nyugat-európai 15-20 kg-mal. A Magyar Sajtklub olyan közismert magyar sajtokat tudhat tagjai között, mint a Pannónia, a Karaván, a Bakony, a Tihany, a Medve, a Göcseji vagy a Geramont sajtok és sajtcsaládok.