Sárgadinnyés baracklekvár

Vágólapra másolva!
Még tart a dinnyeszezon, ott sorakoznak a zöldségesnél a jó édes sárgadinnyék. A héten a mézillatú csemegével készült ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,2 kg magozott sárgabarack, 0,6 kg sárgadinnyehús, 3 citrom, 0,5 kg befőzőcukor

Sárgabarackot és a dinnyét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a befőzőcukrot és keverjük össze.
Két citrom héját reszeljük le, és tegyük félre. A citromokat tisztítsuk meg, úgy hogy a fehér héját is vágjuk le. A citromhúst vágjuk kis kockákra, majd azt is tegyük félre.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel a cukros gyümölcsöt, főzzük három percig, majd adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és összevágott húsát. Főzzük még három percig, majd tisztára mosott és lecsepegtetett befőttes üvegekbe töltsük a forrásban lévő lekvárt. Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül készíthetünk lekvárokat. Visszafordítva azonnal betehetjük az éléskamránkba.

Elkészítési ideje: 40 perc
Egy evőkanál lekvár kalóriaértéke: 22 kcal (92 kJ)