Saláta dinnyével és mozzarellával

Vágólapra másolva!
Még tart a dinnyeszezon, ott sorakoznak a zöldségesnél a jó édes sárgadinnyék. A héten a mézillatú csemegével készült ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kisebb sárgadinnye, 2 őszibarack, 2 gombóc mozzarella, 2 nagy paradicsom, pár szelet pármai sonka, 1 fej lilahagyma, 2 tojás, bors, bazsalikomlevél, fél citrom leve, olívaolaj

A érett sárgadinnyét és az őszibarackokat vágjunk nagyobb darabokra, tegyük egy nagy salátástálba. Tegyünk még mellé összetépett mozzarella sajtot, kimagozott és cikkekre vágott paradicsomot, füstölt sonkát (pármait vagy hasonló jellegűt), a felkarikázott lilahagymát, a felnégyelt, keményre főzött tojásokat.

Durvára darált borssal, friss bazsalikomlevéllel vagy mentával, fél citrom levével fűszerezzük, kevéske olívaolajjal csorgassuk meg, majd óvatosan keverjük össze. Önállóan is fogyaszthatjuk, de grillezhetünk rá csirkét is.
Vegetáriánusok márványsajtot használjanak a sonka helyett!

Elkészítési ideje: 20 perc