Tokajis sárgadinnyefagyi

Vágólapra másolva!
A héten a mézillatú csemegével készült ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 dl víz, 20 dkg kristálycukor, egy kisebb sárgadinnye, 1 citrom, 1,5 dl tokaji aszú

Tegyünk egy kis lábasba két deciliter vizet, keverjük bele a kristálycukrot, majd forraljuk 2-3 percig, utána hűtsük ki.
Egy kisebb érett sárgadinnyét vágjunk kétfelé, majd szedjük ki a magjait. Vágjuk le a héját és daraboljuk fel. Tegyük egy tálba, ízesítsük a citrom kifacsart levével, majd öntsük rá a tokaji aszút és a kihűlt cukorszirupot. Keverjük jól össze. Tegyük egy nagyobb műanyag edénybe, majd fagyasztóba fél napra.
A megfagyott jeges dinnyét törjük össze kisebb darabokra, majd tegyük azonnal egy konyhai gyorsvágó gépbe. A géppel pépesítsük és tegyük vissza egy zárható műanyag dobozba, majd újra a fagyasztóba. Pár óra elteltével tálalható.
Üvegkelyheket tegyünk a fagyasztóba, és a jól átfagyott kelyhekbe tálaljuk a tokajis sárgadinnyefagyit.
Tálalhatjuk félbevágott, kimagozott kisebb méretű sárgadinnyékbe is.

Egy adag energiaértéke körülbelül 626 kcal ( 2627 kJ)
Elkészítési ideje fagyasztás nélkül 40 perc