Céklás mozzarellasaláta

Vágólapra másolva!
A következő napokon nyári zöldségekkel és gyümölcsökkel készült ételek és sütemények receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 zsenge cékla, 2 nagy mozzarellagolyó, bors, kakukkfű, oregánó, olívaolaj, balzsamecet

Idei zsenge céklából készítsük. A céklákat mossuk meg alaposan, majd bő vízben főzzük puhára. Ha kihűlt, héját húzzuk le, és szeleteljük fel körülbelül fél centis, egyforma szeletekre.
A mozzarellasajtot szintén szeleteljük fel fél centis szeletekre, majd váltakozva tegyük egy nagy tányérra. Egy szelet sajt, majd rá egy szelet cékla, ezt addig váltogassuk még a szelete össze nem érnek.
Durvára darált borssal, friss kakukkfűvel, oregánóval szórjuk meg. Olívaolajjal és balzsamecettel csurgassuk meg. Reszelhetünk rá friss tormát is. Jéghidegen a legfinomabb.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalória értéke: egy tányér körülbelül 330 kcal (1383 kJ)