Meggyes joghurtkrém

Vágólapra másolva!
Egy, megérett a meggy, kettő: a savanykás-édes ízű finom gyümölcsnek pont most van a szezonja. A héten meggyes édességek, ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 50 dkg meggy, 4 lap zselatin, 2 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 4 evőkanál porcukor, 4,5 dl natúr joghurt, 2 babapiskóta, 2 csomag vaníliás cukor

Tegyük a tojások sárgáját egy keverő tálba, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magját, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverjük jó habosra.
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd várjunk vele öt percig. Vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, majd kis lábasban óvatosan olvasszuk fel. Vigyázzunk, csak kis lángot használjunk, nehogy odaégjen. A felolvasztott zselatint keverjük a tojássárgás habhoz, majd kis adagokban keverjük hozzá a joghurtot is.
A kimagozott meggyet tegyük üvegpoharakba, tetejére öntsük a joghurtkrémet, majd pár szem meggyel és összetördelt babapiskótával díszítsük.
Más gyümölcsökkel is elkészíthető!