Csokis-meggyes tortácska

Vágólapra másolva!
Egy, megérett a meggy, kettő: a savanykás-édes ízű finom gyümölcsnek pont most van a szezonja. A héten meggyes édességek, ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 100 g étcsokoládé, 100 g vaj, 3 tojás, 150 g cukor, 4 evőkanál meggyszörp, 40 liszt, 12 szem friss meggy szárával együtt, só

A csokoládét és a vajat tegyük egy kis tálkába, majd vízgőz felett olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, egy csipetnyi sóval és a meggyszörppel. A tojásos habhoz keverjük az olvasztott csokit, majd szójuk hozzá a lisztet.
Hat szufléformát vagy kávés csészét vajazzunk ki, és liszttel szórjunk meg. Töltsük háromnegyedig a masszával. Mindegyikbe tegyünk 2-2 db száras meggyet, a meggy szára lógjon ki a tésztából.
Forró sütőben 200-210 fokon süssük 15 percig. Óvatosan szedjük ki a formából, porcukorral szórjuk meg. A tortácska közepe kissé folyós fog maradni, ez nem hiba.