Málnás tiramisu

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten különleges tiramisu recepteket mutat be.
Vágólapra másolva!

Kétdoboznyi fagyasztott málnát tegyünk egy tálba, várjuk meg, míg kiolvad. Ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.

Egy másik keverőtálba tegyük a mascarpone sajtot (érdemes elolvasni a doboz tetején lévő receptet, hogy mennyi cukrot ajánl hozzá!), adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot valamint 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához.

Babapiskótákat mártogassunk be a málnaszószba, tegyük egy üvegtál aljára, majd egy réteg sajtkrémmel fedjük be. Utána ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén sajtkrémmel fejezzük be.

Tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon. Tálaláskor még nyakon önthetjük a maradék málnaszósszal.

Készíthetjük tiramisu alapporból is, a dobozra írt receptúra alapján, csak kávé helyett málnaszószba kell mártani a piskótákat. Ügyeljünk arra, hogy bemártáskor minél több málnaszósz maradjon a babapiskóta felületén.