Zöldséges-sajtos tortelliniszósz

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten különleges és hagyományos tésztaételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy lábasban forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat, adjunk hozzá 1 kisebb fej összevágott vöröshagymát, 1 gerezd összezúzott fokhagymát. Pirítsuk 2-3 percig, majd dobjunk bele 3-4 szem felszeletelt csiperke gombát, 2 szál szeletelt angolzellert, és ezekkel is pároljuk pár percig.

Öntsünk bele 1 pohárnyi tejet és 1 doboz krémsajtot, forraljuk össze, majd 1 maréknyi összevágott spenótlevelet és 1 darab szintén összevágott paradicsomot.

Egy teáskanál oreganóval, valamint bazsalikommal fűszerezzük, sóval és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Összeforralás után öntsük bele a kifőzött tortellinit, keverjük össze, majd tányérokba tálaljuk. Frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg a tetejét.

Ezzel a mártással nem csak tortellinit, hanem különböző más, sós töltött tésztákat is összekeverhetünk.