USA 2008 Elnökválasztás

Minden eddiginél nagyobb különbséget mértek az amerikai elnökválasztási verseny két indulója között. A Newsweek felmérése szerint Barack Obama immár 15 százalékkal vezet John McCain előtt

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje 15 százalékkal vezet leendő republikánusok vetélytársa, John McCain előtt a legújabb felmérés szerint.

Ez a legnagyobb különbség köztük, amióta Obama július 3-án megszerezte a jelöltséghez szükséges számú pártdelegátus támogatását. A Newsweek hírmagazin következő számában megjelenő közvélemény-kutatás azt mutatta ki, hogy Obamára a megkérdezett amerikaiak 51 százaléka, McCainre viszont csak 36 százalékuk adná a szavazatát. A korábbi felmérések mindössze 4-5 százalékpont előnyt mutattak ki a demokrata politikus javára.

Obama javára vált, hogy befejeződött párbaja Hillary Clintonnal, akinek a támogatói immár az illinois-i szenátor mögött sorakoznak fel. A gazdasági válságjelenségekből is ő húz hasznot, mert csak a lakosság 14 százaléka véli úgy, hogy az ország a republikánusok vezetésével jó úton halad.

Hirdetés
betöltés folyamatban...

24 óra hírei