Temető-nóta és C-kategóriás Bizottság - Tilla álomslágerei

Vágólapra másolva!
Évek óta konferálja fel a jövő nagy reménységeit; hallott ő már sírvafakasztó és elsőosztályú produkciókat egyaránt - Till Attila a bőség zavarával küzd, hosszasan töpreng, mielőtt leszavaz. Így aztán hat számot ajánl figyelmetekbe: van köztük megasztár, régi Lukács-klasszikus, C-kategóriás Bizottság és temető-nóta is. Tilla odatette magát, lássuk álomslágereit.    
Vágólapra másolva!

Tankcsapda: A legjobb méreg
Ez szubjektív, de én szeretem a lendületes, zúzós zenét; szeretem a Motöheadet és van bennük valami hasonló. A Tankcsapda nagyon egybe van, Lukács igazi frontember, odavaló, nem túlbonyolított, de mégis tempós, jó szöveggel - nem seggfejez öncélúan, csak amikor kell, és amikor odaillik. Profi banda, király hangzás, szeretem.

Máté Péter: Elmegyek
A legcsodálatosabb heroikus giccs, nemzetközi szinten is kiemelkedő temető-nóta. Anyámék hallgatták régen, akkor még utáltam. Aztán még a nosztalgia-hullám előtt megszerettem; van Máté Péterben valami Elvis, valami patetikus, katartikus erő. Ez és a Szomorú vasárnap a két nemzetközi szinten is elismert slágerünk, hát igen, a magyar néplélek.

Kispál és a Borz: Ha az életben
Egy nagyon jelentős csapat egy nagyon rossz korban. Lovasi éneke, Kispál gitárjátéka tényleg időtálló, teljesen egyedi hangzás-, és szövegvilág a magyar pop-életben, és mióta már.

Illés: Ha én rózsa volnék
Muszáj őket iderakni, még ha ezt annyira nem is szeretem. Rocktörténeti szempotnból megkerülhetetlenek: Bródy szövegei, kultusza, Szörényi akkordjai, az egész banda szellemisége egy kor tükre is valahol.

Belga: Magyar Nemzeti Hiphop
Elmegy C-ketagóriás Biozttságnak is, ha már az AE nem jutott be. A Bizottság volt minden idők legviccesebb pop-csapata, engem nagyon rájuk emlékeztet a Belga, van valami kis híd a két együttes között. Mondjuk az Egy-két-há című szám a csúcs, de ezt is szeretem, ellentétben mondjuk Sickratman-nel.

Caramel: Szállok a dallal
Erős szám, azóta sem írt jobbat. Pedig egyszerű a szöveg, mégis ott, akkor nagy hatása volt. Egy sokat szenvedett, érzelmes gyermeki lélek talált utat ebben a dalban, hihetetlen belső energiát sugároz.