Slágergyűjtés a VOLT Fesztiválon

Vágólapra másolva!
Harminc fokban kiürült Budapest - elhagytuk hát a várost és levonatoztunk Sopronba, hogy a VOLT Fesztiválon gyűjtsünk slágereket. Találkoztunk végső győzelemre is esélyes bálványainkkal - Nagy Feróval, Lukács Lászlóval, Lovasi Andrással - is, miközben hatvanas listánkat szorongatva kutattuk a fiatalok kedvenceit; illumináltságra való tekintet nélkül mindenkit megkérdeztünk. Kigyűjtöttük Nektek a legjobbakat - VOLT Fesztivál és Álomsláger. 
Vágólapra másolva!

Bikini: Közeli helyeken
Mert pálinkával andalogva ezt a legjobb énekelni, dallamos, harmonikus, miközben a szöveg olyan, mintha valami népmese bevezetője lenne, a világon semmi értelme nincs - tudjuk meg péntek este a Cha-cha-cha teraszán, miközben Erdélyi Zsolt Superman felteszi az első lemezt.

Demjén Ferenc: A szabadság vándorai
Kiskoromban rengetegszer hallottam és sosem értettem, mitől tud valaki szökni a sötétség elől, meg átrohanni a falakon. De szerettem mindig is, még inkább ezt, mint a Roxette-et, akkoriban kb. ez a két kazink volt a kocsiban - osztja meg velünk egy Dreadzone-pólós fiatal, lángosra várva, szombat délután.

Varga Miklós: Európa
Nem tudom, ha a magyar popzenének lenne szimfóniája, biztos ez lenne az, olyan magasztos vagy mi - ezt a némileg képzavaros mondatot a Multi Café bejáratánál szedtük össze, miközben serényen bólogattunk; érteni véltük mire gondol.

Kispál és a Borz: Ha az életben
Mert Lovasi a legnagyobb, mert a Kispál maga az alternatív rock, se itthon, se külföldön nincs még ilyen, "hát ilyen értelembe" - mi legalábbis így raktuk össze annak a három tizenéves lánynak a szavait, akiket a Nagyszínpad árnyékában találtunk meg.

Ákos: Keresem az utam
Mert Kovács Ákos...hát, mert annyira szeretem, amikor betolja a kamionját ide a fesztivál közepére, szerényen és szó nélkül leparkolnak így a főúton, és közben az emberek még visítoznak is, hogy milyen jófej, hogy ezt csinálja. Nagy ember - ironizál egy megkeseredett Pokolgép-rajongó, miután realizálja, hogy kedvenc csapata nem jutott a hatvan közé.