Vébésláger - kivetítők árnyékában

Vágólapra másolva!
Amíg egy csalódott francia szurkoló csaknem meglincsel bennünket, angol és német drukkerek felszabadultan böngészik a listát, egy cseh mezes tizenéves labdával a hóna alatt válogat a Millenárisban - körbenéztünk a város dugig telt, szabadtéri vb-néző helyein. Veszteseket nem zargatunk, meccs vége előtt meg eleve senkit; diadalittas csatakiáltás, csalódott, sörhangú üvöltözés kíséri a slágeregyűjtögetést a kivetítők árnyékában. Az angol meccs szünetében egy ifjú Ballack Fradi-indulót követel, de végül beéri az EDDA-val is. Kiválogattuk a legjobbakat.
Vágólapra másolva!

Ossian: Sörivók
Paksi Endre for president! Imádom mióta először meghallottam, számomra ez maga a nyolcvanas évek vége, az én fiatalságom. Valahogy a rendszerváltás hangulata, a taxisblokád, az első választás, az első igazi szerelem, szóval az életem egy időszaka benne van ebben a számban. Sörivó vagyok, igyon vizet mááááááááás.... - egy felszabadult angol szurkoló szavai a West Balkánban.

Illés: Újra itt van
Mi más, most nem tudok neked mást mondani, kivágtuk az ukránokat, négyet rúgtunk nekik, négyet ember! 94-ben kicsaptak az olaszok, 98 szégyen volt, 2002-ben meg a dél-koreaiak csaltak ki. Idén minden más, idén meglehet, idén nagyon erősek vagyunk. Jó szám ez amúgy, ha stadionban lennénk, már énekelném a kedvedért, esküszöm! - válaszolt kérdésünkre egy látszólag nem csak az örömtől ittas spanyoldrukker a Millenáris Parkban.

EDDA Művek: Mi vagyunk a rock
Fradi-induló? Naaa, nincs? Akkor legyen EDDA. Hogy miért? Egészen kiskoromban ez a szám jelentette a felszabadultságot, erre tomboltunk. Megvan az első meccs, úgyhogy ezt jelölném, nem a Hűtlent, bár azt talán még jobban bírom. De most legyen ez, a Nationalelf tiszteletére! - egy lelkes németdrukker szavai Ballack-mezben, az Anglia-Paraguay meccs szünetében.

Hiperkarma: Dob + basszus
Mert nagyon jó a dallam, a duma és amellett van benne valami ironikus is. Ha azt kérdezed, melyik a legjobban dúdolható, melyik ragad meg a leginkább a fülemben, akkor tuti ezt mondom - egy fiatal cseh drukker szavai szintén a Millenáris Parkban, pár perccel Rosicky mindent eldöntő gólja után.

Kistehén Tánczenekar: Szájbergyerek
Annyira vicces, ilyen félig berúgott, kicsit olyan dülöngélős, egymásra borulós hangulata van. Nem tudom kik ők, mit csinálnak emellett, de ezt a számot nagyon eltalálták. Tényleg, kik ők amúgy? - kérdezte tőlünk széles mosolyával egy elvakult holland fanatikus, de a választ már nem várta meg. Nem vettük zokon.