Álplakátok csábítanak Ausztriába

Vágólapra másolva!
Az osztrák munkaügyi hivatal nevében 32 ezer "betöltetlen állással" csábítanak Ausztriába budapesti utcákon lévő vadplakátok. Az osztrák hivatal azonban az [origo] kérdésére kijelentette, semmi köze nincs a hirdetésekhez, viszont hasonlókról hallott Csehországban és Szlovákiában is.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban Budapesten több helyen is megjelentek plakátok, amelyek szerint 32 ezer betöltetlen állás várja a magyarokat Ausztriában, amely Németországhoz hasonlóan május 1-jétől megnyitotta munkaerőpiacát az uniós munkavállalalók előtt.

A hirdetés első látásra hivatalosnak tűnik, mert a plakáton az szerepel, hogy az osztrák kormány és a osztrák munkaügyi hivatal "jóvoltából" lehet állást találni Ausztriában. "Nem a mi megrendelésünkre készült a plakát, és a terjesztését sem kértük senkitől, de tudunk a dologról" - mondta az [origo]-nak az osztrák munkaügyi szervezet, az Arbeitsmarktservice illetékes munkatársa, és hozzátette: Szlovákiában és Csehországban is elterjedtek a hasonló tartalmú plakátok.

"Az osztrák nagykövetség értesítette a szervezetet a plakátok elterjedéséről, a hivatal keresi, hogy ki tette ki a plakátokat, de a rendőrséget egyelőre nem vonták be a nyomozásba" - fogalmazott a hivatal illetékese.

Fotó: Pálinkás Szűcs Róbert [origo]
A fotó a VII. kerületben, a Baross téren készült

Ha hallott arról, hogy a képen látható plakátot melyik szervezet készítette, kérjük, írjon a [email protected] e-mail címre!