Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy hétig tart a virtuális állásexpó

Vágólapra másolva!
Április 11-én hétfőn 9 órakor indult és hét napon át tart a virtuális állásexpo a Monster állásoldal szervezésében. Az újszerű álláskeresési eszköz lényege, hogy ötvözi a hagyományos állásbörze lehetőségeit az internet előnyeivel, összehozza a munkáltatókat és a munkavállalókat a 3 dimenziós, virtuális térben és ehhez el sem kell mozdulni a számítógép elől. A szimuláció olyan, mint egy számítógépes játék, csak épp valós eredménnyel zárulhat.
Vágólapra másolva!

Az április 11-17. között zajló "Virtuális Állásexpón" az álláskeresők Magyarországon jelen levő világcégek standjaihoz látogathatnak el. Ráadásul ehhez még a lakásukat sem kell elhagyniuk. Jelen lesz többek között az Audi, a Bosch, a Magyar Telekom, a Mars, a Procter & Gamble, a Tesco, a ThyssenKrupp Presta, a Vodafone és még sok más vállalat. Összesen 32 munkaadó közel ezer állásra toboroz új munkaerőt.

A kiállítók nagy része tapasztalt szakembereket, pályakezdőket egyaránt keres, a gyakornoki programokra pedig a "jövő vezetőinek" jelentkezését várja, akik még egyetemre, főiskolára járnak. A legtöbb üres állás műszaki és gazdasági diplomásoknak szól.

Hogyan segíti az állásexpo a karrierépítést?

Többek között lehetőség nyílik álláskeresői teszt kitöltésére. Aki szeretné tudni, hogy mely cégeknél kínálkozik esély, kik kínálnak számára megfelelő állásokat, kitöltheti az "álláskeresői tesztet", amely hét kérdés megválaszolásából áll. Így az álláskereső célzottabban keresheti meg a munkaadókat, nem veszik el az expo forgatagában.

Információ a cégek e-standjainál

A munkaadók standjainál kérdezés nélkül is gyűjthető információ. Érdemes átolvasni, letölteni kiadványaikat, átböngészni a meghirdetett állásokat. Emellett megtekinthetőek az elvárások, a már bejutott munkatársak tapasztalatai, így első benyomás is szerezhető a vállalati kultúráról.

Kapcsolatépítés, kérdezési lehetőség

A virtuális standoknál a munkaadók képviselői várják az érdeklődőket. Bárki felteheti kérdéseit, kapcsolatot építhet a kiállítókkal chaten és hangban. Aki jó benyomást tesz a vállalatokra, sokkal nagyobb eséllyel jut el az állásinterjúig, kap állásajánlatot.

Tematikus chat

Lesznek célzott beszélgetések (ez a tematikus chat), amikor a cég egy képviselője előre megadott témában várja az álláskeresői kérdéseket, amelyeket azonnal megválaszol. Emellett a standoknál lehet "privátban" is kérdezni, amit csak a vállalat képviselője lát.

Önéletrajz leadása

Az állásexpo weboldalára regisztráció után feltölthető és a standoknál leadható az önéletrajz.

Webes előadások

Több kiállító is tart webes vállalati előadást. Érdemes ezeken részt venni, ugyanis olyan információhoz is hozzá lehet jutni, amit a weben böngészve nem vagy csak nehezen találunk meg, és ráadásul közelebb visz a sikeres pályázáshoz.

Egy állásportállal összevetve a virtuális állásexpón gyorsabbá válik az álláskeresés folyamata: Azonnali visszajelzés kapható a vállalatok HR-eseitől, megfelelés esetén akár már aznap virtuális állásinterjún lehet részt venni. Érdemes az ebben rejlő lehetőségekkel élni.

A rendezvényen ezen az oldalon vehet részt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről