Akár ingyen is vásárolhat az amerikai munkanélküli

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az egyik vezető amerikai áruházlánc, a Sears Holdings bejelentette, hogy a munkanélkülivé vált vásárlóik esetében felfüggesztik a hitelkártyás vásárlások törlesztését - jelentette a Bloomberg.

Az áruház ezen felül bejelentette, hogy azon vásárlóik, akik július 6. és augusztus 1. között legalább 399 dollárt költenek gépekre és egyéb eszközökre, az ár egy tizenkettedének megfelelő összeget kapnak havonta a hitelkártyájukra, mindaddig, amíg nincs munkájuk. A tartozás teljes mértékben eltűnik azon vásárlók esetében, akik egy egész éven keresztül munkanélküiek.

A Seasr azt szeretne elérni, hogy felpörgesse a hűtőszekrények és a mosógépek eladásait, ezen termékek kereslete ugyanis jelentősen visszaesett a lakáspiaci krízis miatt.

A Sears nem az egyetlen, amely speciális elbírálást alkalmaz munkanélküliség esetén: januárban a Hyundai Motor Co. jelentette be, hogy amennyiben valaki nem tud fizetni, akkor büntetés nélkül visszaviheti a hitelre vett autót, és hasonló programokat vezetett be a General Motors és a Ford Motor is. (A Sears esetében nem kell visszavinni a megvett terméket.)