Magasabb fizetés vonz új munkahelyre

Vágólapra másolva!
Az utóbbi két hétben az [origo] olvasói körében három kérdésben is készült álláskeresői felmérés. A nem reprezentatív "gyorsszonda" szerint a legtöbben (60 százalék) a magasabb fizetés miatt váltanának munkahelyet. Az izgalmasabb feladatok és az elviselhetőbb főnök utáni vágy nem szerepel a döntő tényezők között. A másik két kérdésre adott válaszokból kiderül, a többség otthonról és már legalább hat hónapja keres állást.
Vágólapra másolva!

Június első két hetében a Monster.hu állásportál három kérdésben kért véleményt online kérdőíven az [origo] olvasóitól. Összesen mintegy 8 ezer válasz érkezett. Úgy tűnik, válságban nem az izgalmasabb feladatok vagy az elviselhetőbb főnök miatt váltunk munkahelyet. Legalábbis a válaszadók 60 százaléka a magasabb fizetést jelölte meg a váltás legfontosabb tényezőjének. 23 százalék szavazott a stabilabb munkahelyre és csak 9 illetve 8 százalék a kihívást jelentő munkára és a jobb főnökre.

A "Mióta keres új állást?" kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy 36 százalék hat hónapnál is régebben keres új munkahelyet. Körülbelül arányban vannak azok, akik nem nézelődnek az álláspiacon. Érdekesség, hogy kevesen vannak (vagy kevesen vallják be), akik kizárólag csak a munkahelyről keresnek állást. A többség otthonról bújja az állásajánlatokat.

Mi miatt váltana munkahelyet? (válaszok százalékos megoszlása)
Magasabb fizetés. 60 (százalék)
Stabilabb munkahely. 23
Izgalmasabb feladatok. 9
Jobb főnök. 8

Mióta keres új állást?
6 hónapnál régebben. 36 (százalék)
Nem keresek. 34
Max. 3 hónapja. 16
3-6 hónapja. 14

Honnan keres állást az interneten?
Csak otthonról. 66 (százalék)
Nem keresek. 18
Otthonról és a munkahelyről. 14
Csak a munkahelyről. 2

Összes válaszadó: 8029