A világ legjobb állásáért harcolnak

Vágólapra másolva!
Két hónapon belül kiderül, ki kapja a "világ legjobb állásaként" aposztrofált szigetgondnoki munkát Ausztráliában. Már csak 50 pályázó van versenyben a 35 ezer jelentkezőből. A tét nagy, ugyanis a nyertes "idénymunkás" a hat hónapért 22 millió forintnak megfelelő fizetést, luxusszállást és teljes ellátást kap a Nagy Korallzátonyhoz tartozó szigeten. A győztesnek csak egyetlen komolyabb feladata lesz: blogot írni mindennapjairól. A pályázók videós bemutatkozása az állás weboldalán megtekinthető. Lehet tanulni tőlük kreativitásból...
Vágólapra másolva!

Összesen 35 ezren jelentkeztek a Nagy Korallzátonyhoz tartozó Hamilton-sziget gondnoki állására, amelyet januárban az ausztrál turisztikai hivatal hirdetett meg egy marketingakció keretében. A zsűri 50 pályázót választott ki, akikből a második körben 11 jelentkezőt hív be személyes interjúra. A tizenegy továbbjutóból a bírálók tízet határoznak meg, míg egy jelentkező a már most zajló online szavazás győzteseként biztosíthatja helyét az utolsó körben.

Állásinterjúk a helyszínen

Az ötven pályázó videós bemutatkozása megtekinthető az álomállás weboldalán. A csapatot végigböngészve kiderül, hogy a világ minden részéről - Svédországtól Hollandián át Guamig - harcolnak az álommunkáért kreatív videós önéletrajzokkal. Magyar pályázó egyébként nem jutott a legjobb 50 közé. A végső kiválasztás a helyszínen lesz, amelynek költségeit az ausztrál idegenforgalmi hivatal fedezi, így már a legjobb 11 közé jutni is nagy élményt rejt magában.

Mi lesz a győztes munkája?

A szigetgondnok július elsején áll munkába. Alapvető feladatai közé a napozás, a tengerparti séta és a fürdőzés tartozik. A megbízás hat hónapra szól, a díjazás forintban számolva 22,2 millió. Szolgálati lakásként a munkaadó egy luxusvillát biztosít. A turisztikai marketingakció nyertesével szemben támasztott egyetlen komolyabb követelmény, hogy vezessen blogot a szigeten töltött napjairól.