Újévi fogadalmak a munkahelyen

Vágólapra másolva!
Az újévi fogadalmaknak a munkahelyen is hagyománya van. Pletykálkodás, késés, privát ügyintézés elhagyása. Sok-sok apróságtól szeretnénk szabadulni. Összeállításunkban azért hagytunk kiskapukat a kevésbé elszántaknak.
Vágólapra másolva!

1. Munkaidőben tűzzel-vassal távol tartom magamat a munkához szervesen nem kapcsolódó internetes oldalak látogatásától. Ha mégsem tenném, inkább megindoklom, miért elengedhetetlen a jobb teljesítményhez a fentiek böngészgetése.

2. Nem pletykálkodom a kollégákkal illetve kollégákról. Amennyiben mégis ezt tenném, ezeket a mozzanatokat ezentúl a céges innovációt előmozdító konstruktív csapatépítő kommunikációnak hívom. Vagy értekezletnek.

3. Véletlenül sem kritizálom a cégpolitikát, a főnököt. Amennyiben mégis ezt tenném, automatikusan életbe lép az előző pont.

4. A rendszergazdákkal és IT-sekkel folytatott beszélgetések alatt megpróbálok értelmes(ebb) képet vágni.

5. Idén nem késem el. A kollégákkal már egyeztettük, melyik nap ki állítja vissza az órát a tárgyalóban.

6. 2007-ben nem lazsálok, csupán munkaidő alatti rekreációs tevékenységet végzek.

7. Az újévben többet böngészem majd az értelmező szótárakat, hogy megismerkedjek olyan elvont fogalmakkal, mint a munkamorál, a precizitás, a hatékonyság és a termelékenység. Persze szigorúan csak munkaidő után.

8. Maradéktalanul betartom az összes határidőt! (Kivéve természeti katasztrófa - földrengés, cunami, vízkár - továbbá malária, atomháború, kedvezőtlen időjárás, csúcsforgalom, filmpremierek, nemszeretem ügyfelek, akut lustaság vagy heveny munkaundor esetén)

9. Elhatárolom magamat a munkahelyi politizálástól! Aki provokálni merészel, az ellen egyszemélyes tüntetést fogok szervezni.

10. A karrierépítés részeként még egyszer szeretnék elsajátítani valamilyen idegen nyelvet. Egyszer már szerettem volna...

11. Nem aprózom el az időmet felesleges kávészünetekkel. Idén csak teát iszom.

12. Minden tőlem telhetőt megteszek a vállalati image építéséért. Idén nem jelenek meg a cég állófogadásain pléh ételhordóval és csomagolni sem fogok.

13. Mindent megteszek azért, hogy csökkentsem a konkurencia hatékonyságát. Már kaptam tőlük állásajánlatot is.


+1. 2007-ben a munkahelyi tevékenységek kockázatairól és mellékhatásairól a beígért vizitdíj ellenére kikérem orvosom és gyógyszerészem tanácsát!

Takács Gabriella