Pórul jártak a magyar narancssszedők

Vágólapra másolva!
Rendszeresen érkeznek hírek becsapott magyar munkavállalókról. Most harminc magyar járt pórul Spanyolországban, akiket napi 27 ezer forintos álomfizetésssel toboroztak narancsszedésre. Végül az éhezés és a hajléktalanság elől hazamenültek.
Vágólapra másolva!

A magyar munkavállalók azért mentek ki, hogy narancs és szőlőszedésből tartsák el magukat, de végül nem kaptak munkát. Volt, aki 5-6 hétig, mások pedig két hónapig bírták pénz nélkül, bujkálva, végül az itthoniak segítségével tudtak haza jönni. Azt mondták, fejenként kb. 300-400 ezer forint káruk lett, de a szervezőt, aki a munkát ajánlotta nekik, most nem tudják elérni - tudósít az ATV híradója.

Petrányi János, az egyik károsult elmondta: hamar kiderült, hogy nem talál munkát, ezért bérelt lakásából ki kell költözniük - ahogy fogalmaz - egy putriba. "Penészes szekrények, egy ládában fürödtünk tízen és négyen aludtunk egy ágyon"- mesélte. Öt hét semmittevés és két hét éhezés után végül haza jöttek. A napi 100 eurós (27 ezer forint) álomfizetés helyett az utolsó fillérjüket is Spanyolországban hagyták.