Nyári munka az USA-ban gyermektáborokban

Vágólapra másolva!
Pénteken indulnak állásbörzére Pozsonyba azok a fiatalok, akik nyáron az Egyesült Államokban szeretnének dolgozni gyermektáborokban. Online regisztráció és gyors nyelvi interjú kell az ingyenes szlovákiai úthoz, ahol amerikai táborvezetőkkel találkozhatnak az érdeklődők és akár munkaajánlattal térhetnek haza. Aki lemarad a börzéről, a CCUSA-nél március közepéig még jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

A CCUSA nonprofit szervezet március 2-ra Nyári Amerikai Tábori Állásbörzét szervez Pozsonyban, amelyen a magyarok mellett cseh és szlovák fiatalok is részt vesznek. A börzén való részvételhez online elő-regisztráció és nyelvi szintfelmérő interjú szükséges, amire a budapesti irodában és szinte valamennyi nagyobb egyetemi városban (többek között: Miskolc, Debrecen, Szeged, Szolnok, Pécs, Veszprém) lehetőség van.

Keresettek az úszás-, tenisz-, vívásoktatók

A Nyári Amerikai Tábori Állásbörzére, 35 camp director, azaz táborigazgató jön, hogy az adott napon állások százait töltse be. A kínálatban két nagyobb állástípus található: a counselor, azaz a gyerekfelügyelői-oktatói munka, illetve a support staff, azaz fizikai kisegítő munka. Rasovszky Miklós, a Camp Counselors USA program magyarországi koordinátora elmondta, a táborok különösen keresik azokat a gyermekfelügyelőket, akik szívesen tanítanának úszást, lovaglást, teniszt, vívást és egyéb sportokat, míg a support staff pozíciók közt főként a konyhai munkaterület iránt mutatkozik igény a táborok részéről.
Érdekesség, hogy idén főként a keleti partról - például New York, New Jersey, North Carolina államokból - jönnek táborok, de képviseli magát 1-1 táborral Iowa és Kalifornia állam is.

Mindenki munkaajánlattal tért haza

A szervezet két héttel ezelőtt is tartott állásbörzét Pozsonyban. "Akkor vendéglátóipari cégek képviselői jöttek, és valamennyi magyar diák munkaszerződéssel a zsebében tért haza", mondja Rasovszky Miklós.

Aki lemarad a rendezvényről, március közepéig még jelentkezhet a CCUSA-nál, amely 900 gyerektáborba közvetít gyermekfelügyelőket (counselor) és kisegítőket (support staff).