Munkaszüneti nappá nyilvánítaná Nagyboldogasszonyt egy KDNP-s képviselő

Vágólapra másolva!
Magyarország  hagyományaiban és vallási életében betöltött szerepe miatt ismételten munkaszüneti nappá nyilvánítaná augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony ünnepét egy KDNP-s képviselő. Egy másik javaslat július 22-ét a nándorfehérvári diadal emléknapjává tenné meg.
Vágólapra másolva!

Módosítaná a munka törvénykönyvét Michl József KDNP-s országgyűlési képviselő, az általa jegyzett javaslat beemelné a munkaszüneti napok közé augusztus 15-ét.

Indoklása szerint augusztus 15-ét, Szűz Mária mennybevételét világszerte hívők milliói ünneplik, és az számos európai államban munkaszüneti nap . "A kommunista diktatúra éveiben eltörölt ünnepet már Szent István király is megülte, ezen a napon ajánlotta Magyarországot a Szűzanya oltalmába" - fogalmaz a KDNP-s képviselő, aki szerint Nagyboldogasszony hivatalos ünneppé, munkaszüneti nappá tétele a "nemzet egészének áldásává lehet".

Jelenleg a következő munkaszüneti napok vannak Magyarországon: január 1 ., március 15 ., húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20 ., október 23 ., november 1 . és december 25-26.

A nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánítanák július 22-ét fideszes és KDNP-s képviselők, annak idei 555. évfordulója alkalmából. A kedden benyújtott javaslat elfogadásával a parlament felkérné a kormányt, hogy július 22-ét nyilvánítsa kiemelkedő fontosságú rendezvény napjának; felhívná a kabinetet és az önkormányzatokat, továbbá felkérné a civil és kulturális szervezeteket, valamint a polgárokat, hogy minden évben, július 22-én közösen, méltó keretek között emlékezzenek meg az évfordulóról.

A kereszténydemokrata Simicskó István előterjesztésében - aki szerepel a mostani javaslat aláírói között is - február 24-én már a parlament elé került egy indítvány, amely július 22-ét, a nándorfehérvári diadal napját a hazaszeretet napjává nyilvánítaná.