Forró ősz előtt az álláskeresők

Vágólapra másolva!
Stagnálás várható a magyar álláspiacon a következő három hónapban a Manpower munkaerő-piaci előrejelzése szerint. A hazai cégek 70 százaléka szerint egyelőre nem lesz változás a munkaerő-piacon. 13 százalék az alkalmazotti létszám növekedését prognosztizálja, ugyanennyien viszont visszaesésre számítanak.
Vágólapra másolva!

A legoptimistábbnak a közép-magyarországi régió (Budapest és Pest megye) mutatkozik, a maga +13 százalékos mutatójával. A Dél-Dunántúlon már borúlátóbbak - itt -13 százalékos a mutató.

Magyarországon mindenesetre kilenc iparág közül ötben - energiaszektor, építőipar, szállítmányozás, gyártás, pénzügy - számítanak némi javulásra 2010 negyedik negyedévében. Ezzel szemben mélyrepülés várható a kereskedelem (-6%) és a mezőgazdaság területén. (Igaz, utóbbinál érvényesülnek a hideg és a szezonalitás hatásai.)

Az európai, illetve közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban megvizsgált 18 országban vegyesek a várakozások; csaknem mindenhol romlottak a kilátások az előző negyedéves várakozásokhoz képest, ám jobbak, mint tavaly ilyenkor. Éves összehasonlításban csak Görögországban és Olaszországban romlottak a kilátások.