Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Munkanélküliségi rekord Komárom-Esztergomban

Vágólapra másolva!
Komárom-Esztergom megyében a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességen belül meghaladta a 11 százalékot, ezzel a 1998. január végén mért értékre nőtt - közölte a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Ráadásul országosan ebben a megyében csökkent a legnagyobb arányban a foglalkoztatottak száma egy év alatt.
Vágólapra másolva!

A versenyszférában 16 százalékkal mérséklődött, míg a költségvetési szerveknél az egy évvel korábbi szinten maradt a létszám. Tavaly 28 748 személy kérte nyilvántartásba vételét a munkaügyi központokban, ez a leépítési bejelentésekben megadott álláshelyek többszörösét jelentette.

Az álláskeresők állományából 2009-ben összesen 22 043-an kerültek ki, számuk 23 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A drasztikusan visszaesett munkaerő-kereslet miatt valószínűsíthető, hogy sokan megszakították kapcsolatukat a munkaügyi szervezettel. A határozott időre szóló, támogatott munkalehetőségek többségét az "Út a munkához" programhoz kapcsolódó, 1693 közcélú munkahely adta. A közhasznú foglalkoztatás 364 ember, a közmunkaprogramok pedig 312 álláskereső munkába állására adtak lehetőséget. A megye kistérségei közül Dorog, Esztergom és Komárom térségében 75 százalékot meghaladó mértékben nőtt az álláskeresők száma, 67 százalékos értékével a tatai kistérség helyzete a legkedvezőbb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez