Pályaválasztási kiállítás osztrák iskolákkal

Vágólapra másolva!
Harmincnyolc kiállító, közöttük huszonhét szakképzéssel foglalkozó Vas megyei középiskola és határ menti osztrák iskolák is részt vesznek azon a szombatig tartó pályaválasztási és képzési kiállításon, amelyet a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ rendezett immár tizenegyedik alkalommal Szombathelyen az Oladi Általános Művelődési Központban.
Vágólapra másolva!

Kovács Péter, a Vas Megyei Munkaügyi Központ igazgatója elmondta, több mint hatezer látogatót várnak a szombat estig megtekinthető kiállításra, amely különleges lehetőség a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és szüleik számára, hiszen csaknem valamennyi szakképzéssel foglalkozó intézmény jelen van kínálatával, így az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a továbbtanulási lehetőségekről.

Bemutatkoznak a szakmák is

"Ami ebben az évben újdonságnak, hogy az iskolák megjelenítik azokat a cégeknek az információit is ahová képeznek, így nem csupán iskolai és pályaválasztási információk jelennek meg, hanem szakmabemutatók is" - mondta Kovács Péter. A szombathelyi pályaválasztási kiállításon már hagyományosan megjelennek képzési kínálatukkal az osztrák iskolák, szakképző intézmények is. Standjaikon nemcsak a külföldi továbbtanulásról, hanem az ausztriai munkavállalási lehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.