Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kubában milíciát hoznak létre a gyárakban és más munkahelyeken a dolgozókból azért, hogy megvédhessék azokat háború vagy természeti katasztrófa esetén - jelentette be a kubai védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az intézkedés kiegészíti az élelmiszer- és üzemanyag-tolvajokkal, továbbá az üzérkedőkkel szemben már elrendelt szigorításokat. A szigetországon a nyár végén pár nap alatt két hurrikán is végigsöpört, és óriási károkat okozott egyebek között az mezőgazdaságban is, és emiatt bizonyos élelmiszerekből hiány alakult ki.

Az önkéntes alapon szerveződő munkásmilíciát a területvédelmi egységek alá rendelik, s szakaszokra (50 fő), századokra (150) és zászlóaljakra (500) tagolják. A részvétel bennük nem mentesít a kötelező katonai szolgálat alól.
A kubai gazdasági miniszter hétfőn ígéretet tett a lakosságnak, hogy nem engedik meg "reménytelen helyzet" kialakulását a milliárdos veszteségek nyomán. Guantánamo városban nyilatkozva kijelentette, hogy "nincs alapja az éhínségről spekulálni". "A lakosság élelmezése biztosítva van" - mondta José Luis Rodríguez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről