Gyakrabban zaklatják a részmunkaidős nőket

Vágólapra másolva!
A részmunkaidős, megbízásos, szerződéses munkaviszonyban dolgozó nők 5-10-szer nagyobb eséllyel válnak munkahelyi szexuális zaklatás áldozatává, mint "státusos", teljes munkaidős kolléganőik - állítja egy ausztrál tanulmány.
Vágólapra másolva!

A Melbourne-i Egyetemen végzett felmérésről a projektvezető, Anthony LaMontaigne számolt be a mentális egészséggel és a mentális zavarok megelőzésével zajló nemzetközi konferencián. "A tanulmány fontos információkkal szolgál, mivel már eddig is igen rossz híre volt a részmunkaidős foglalkoztatásnak egészségügyi, mentálhigiéniai és infrastrukturális vonatkozásban" - mondta LaMontaigne.

80 százalékban nők a zaklatás áldozatai

A felmérés szerint a molesztálási esetek szenvedő alanyai továbbra is 79 százalékban nők. "Megállapítottuk, hogy a részmunkaidős nőknek legalább ötször nagyobb esélyük van arra, hogy zaklassák őket, ötször nagyobb, mint a szerződéseseknek és tízszer nagyobb, mint a teljes munkaidős, státusban alkalmazott kolléganőiknek" - magyarázta a kutatásvezető, aki azonban arra nem tért ki, hogy mi ennek az oka. Ez azt jelenti, hogy a részmunkaidős foglalkoztatás a nők mentális egészségét veszélyeztető tényező - tette hozzá.