Sok az igazságtalan előléptetés

Vágólapra másolva!
Elégedetlenek cégük előléptetési gyakorlatával a magyar dolgozók, akiknek kétharmada úgy érzi, rendszerint nem azok jutnak feljebb a ranglétrán, akik ténylegesen megérdemelnék a magasabb pozíciót.
Vágólapra másolva!

Más véleményen vannak a cégvezetők, mivel 60 százalékuk méltányosnak és igazságosnak érzi az előléptetési gyakorlatot. Hasonló aránytalanság figyelhető meg a vállalati kommunikáció területén is: míg a dolgozók úgy vélik, főnökeik nem nyújtanak a céget érintő kérdésekről világos és tiszta tájékoztatást, addig a menedzserek meg vannak győződve ennek ellenkezőjéről. Mindez a Hewitt humán tanácsadó cég felméréséből derül ki. A beosztottak arról sincsenek meggyőződve, hogy főnökeik szemében ők a legfontosabbak - pedig a vezetők szerint ez a helyzet- és más választ adnak arra a kérdésre is, hogy vajon biztosítja-e a cég a jó munkához szükséges feltételeket.

Több kérdésben ugyanakkor közelítenek egymáshoz az alkalmazotti és a főnöki nézetek. Ilyenek például a vállalati munkafolyamatok hatékonyságával, a kollegiális kapcsolatokkal, a béren kívüli juttatások rendszerével, valamint a munkavégzés nyújtotta elégedettségérzéssel kapcsolatos vélekedések.