Kirúgás jár bizonyos nyelvi fordulatokért az olajvárosban

Vágólapra másolva!
Egy szibériai olajváros, Negion fiatal polgármestere megelégelte a kifogásokat, és úgy döntött: megtiltja hivatalnokainak bizonyos frázisok kimondását. A munkavállalók a döntés értelmében nem mondhatják ki azt, hogy "Nem tudom", ahogy azt sem állíthatják: "Ez nem az én dolgom". A döntéssel az adminisztráció hatékonyabbá válását kívánják elérni - számol be
Vágólapra másolva!

A Privátbankár.hu cikkéből kiderül, a polgármester összesen 26 kifejezés használatát tiltotta meg. A listán a fentiek mellett szerepel még az "Ez lehetetlen", az "Éppen ebédelek", és az "Én éppen nem voltam itt/beteg voltam/szabadságon voltam" válasz is. A polgármesteri hivatal szóvivője, Okszana Sesztakova az AP hírügynökségnek elmondta, a cél az, hogy az ügyintézők gondolkodjanak, mielőtt kimondanak valamit. "Azt mondani, hogy 'Nem tudom' egyenlő annak beismerésével, hogy tehetetlen vagyok." A rendelkezéseket megszegő alkalmazott nagy lépést tesz az elbocsátás felé.

Anna Borovikova, a polgármester személyzeti főnöke szerint a legújabb intézkedések növelték a fegyelmet. "Korábban egyszerű volt bármire rávágni, hogy 'Nem tudom". Most azonban mielőtt valamiről beszámolunk a polgármesternek, több lehetséges javaslatot is kidolgozunk, amivel az adott probléma megoldható." Borovikova szerint eleinte nem volt könnyű mellőzni a tiltott kifejezéseket, egyszerűen "időnként kicsúsztak".