Karrierkönyv pályakezdő diplomásoknak

Vágólapra másolva!
A tavaszi állásbörzékre jelent meg "Karrierklinika" címmel a diplomaszerzés előtt állók és a friss diplomás pályakezdők karrierépítését segítő könyv. A 34 fejezetből álló kiadvány szerzője Koczó Ildikó foglalkoztatáspolitikai szakújságíró. A Karrierklinika egy-egy fejezetében élvonalbeli nagyvállalatok - így például a Pan-non, az Axa, a Tesco, a Richter Gedeon, stb. - első számú vezetői és HR igazgatói osztják meg tanácsaikat a fiatalokkal.
Vágólapra másolva!

A Karrierklinika szerzője többek között a munkaerőpiacon szükséges készségekről, az ál-lásszerzés rejtelmeiről, a szakmai sikerekhez nélkülözhetetlen önismeretről ír könyvében. A Karrierklinika főként a diplomaszerzés előtt álló, illetve a friss diplomás fiataloknak kíván segítséget nyújtani ahhoz, hogy pályakezdőként könnyebben érvényesülhessenek az erős munkaerőpiaci versenyben.

Koczó Ildikó szerint a könyv célja az is, hogy ráirányítsa a nagyközönség - főként a szülők - figyelmét arra, hogyan érdemes befolyásolni a fiatalok tudatos pályaválasztását, vagy akár pályakorrekcióját, annak érdekében, hogy gyermekük valóban érvényesüljön. A szerző emellett a cégek felelősségére is rámutat: felelős munkaadóként támogatniuk kell a pályakezdők integrálását a munka világába.

Koczó Ildikó a Világgazdaság című gazdasági napilap foglalkoztatáspolitikai szakújságírója, emellett a Klub Rádióban szerkeszt karrierépítési és pályázási tanácsadási műsorokat.