A fodrászok a legboldogabb munkavállalók

Vágólapra másolva!
Nem a sok pénz miatt érezzük magunkat jól vagy rosszul szakmánkban - világít rá egy angol felmérés. Eszerint a fodrászok, a wellness iparban dolgozók és a gyermekgondozók a legboldogabbak. Érdekesség, hogy az évi 15 ezer fontnál kevesebbet keresők boldogabbak, mint akiknek fizetése 40-45 ezer font közötti.
Vágólapra másolva!

A City and Guilds szakképzések szervezésével és tartásával foglalkozó vállalat 1000 munkavállaló körében végzett kutatása szerint a hagyományosan jól kereső banki dolgozók, menedzserek, jogászok a legkevésbé elégedett munkavállalók.

A listát a fodrászok vezetik, akiknek 60 százaléka szabadnap után nagyon szeret bemenni munkahelyére. A munka öröme és az elégedettség tekintetében a második helyen a wellness iparágban dolgozók (masszőr, kozmetikus) és a gyermekgondozók következnek, majd némi meglepetésre a vízvezetékszerelők.

A rugalmas munkaszervezés, a képzés javulást hozhat

Az összes megkérdezett válaszai alapján a dolgozók egyharmada nem igazán boldog szakmájában, 16 százalék pedig egyenesen fél, amikor egy hétvége után újra el kell kezdeni dolgozni. A szomorú és elégedetlen dolgozók elmondták, rugalmasabb munkaszervezéssel, rendszeres képzésekkel javulna hangulatuk - írja a Guardian.