Egymillió dollár sikkasztásért hat év börtön

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió dollárt sikkasztott munkaadójától egy 60 éves amerikai könyvelőnő, akire hat éves börtönbüntetés vár.
Vágólapra másolva!

A hölgy 2001-ben kezdte a sikkasztást, 2006-ig összesen 1325 hamis csekket állított ki magának és családjának a cég nevében több mint egymillió dollar értékben. A bankhoz visszaérkező fedezetlen csekkeket az ügyvédi iroda egyik alkalmazottja vette észre tavaly márciusban, majd azonnal értesítette a rendőrséget.

Nem tanúsítottt megbánást

Az idős könyvelő a pénzt fia tájkertészeti vállalkozásába fektette, illetve abból segítette betegeskedő szüleit. A hölgyet hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Ebben nagy valószínűséggel annak is nagy szerepe volt, hogy a hölgy egyáltalán nem tanúsított megbánást. Sőt a bíróságnak írt 3 oldalas levelében bocsánatkérés helyett inkább felsorolta, mennyi mindent tett meg ezért a cégért - legyezőt vásárolt, mikor nem működött a légkondicionáló, pénzt dobott a parkolóórába, ha egy munkatárs erről elfeledkezett, és arra panaszkodott: mindezek ellenére mindössze évi 26 500 dollárt (havi 410 ezer forintot) fizetett neki a cég.