Százezreket kereshetnek a magyar állatorvosok Szlovéniában

Vágólapra másolva!
Egyre keresettebbek Szlovéniában a magyar állatorvosok. A legjobbak és legügyesebbek akár napi 210 ezret is kereshetnek, ám a szlovén kamara nem nézi jó szemmel ténykedésüket - áll a Népszabadság írásában.
Vágólapra másolva!

A szlovén-magyar határ közeli Zala-megyében praktizáló szakemberek esetenként 30-40 százalékkal olcsóbban dolgoznak szlovén kollégáiknál, ráadásul kérésre házhoz is mennek a szomszédba. Az anonimitást kérő állatgyógyászok elmondása alapján Magyarországon 2000-3500, ám Szlovéniában 6200-8200 forint az évente kötelező védőoltás.

Napi 120-210 ezer forint oltásokból

A határon túli kezelés az orvosok konyhájára is szépen hoz: a legeredményesebbek ebek beoltásával napi 120-210 ezer forintot is kereshetnek. A szakemberek ténykedését azonban a szlovén konkurencia sem nézi jó szemmel: a kinti kamara vezetője a magyar orvosok által beadott injekciók után 30 eurós, mintegy 7500 forintos regisztrációs díjat fizettetne az állattartókkal. Mile Sándor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke úgy tudja: uniós szabályoknak megfelelően havi egy napot mindenképpen engedély nélkül, ennél többet pedig a kamara hozzájárulásával praktizálhatnak az orvosok. A kamara elnöke azt mondta: a szlovén kamara egyelőre nem kereste fel az ötlettel.