Nincs egyezség a szabadságkiadásról

Vágólapra másolva!
Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén nem született megegyezés a szabadság kiadására vonatkozó szabályok módosításáról. A munkaadók javaslatát, amely a ki nem vett szabadság pénzbeli megváltását tenné lehetővé, a kormány és a szakszervezetek elutasították.
Vágólapra másolva!

A szabadság kiadására vonatkozó szabályok módosításra az Alkotmánybíróság kötelezte a parlamentet.
Csizmár Gábor, a munkaügyi tárca államtitkára a vitában emlékeztetett: a változtatásokról március 31-éig dönteni kell, ezért a kormánynak az erre vonatkozó törvényjavaslatot időben be kell terjesztenie az Országgyűlésnek - tudósít az Inforádió.

Átvitel és megváltás

Eltérnek a tárgyaló felek elképzelései arról, meddig lehetne átvinni a következő évre a szabadnapokat - mondta az InfoRádiónak Dávid Ferenc a Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára.
A kormány támogatta volna a munkáltatók azon elképzelését, hogy a szabadnapok bizonyos időhatáron túl összegyűjthetők, majd egy tervezhető időpontban egyben kivehetők legyenek, a szakszervezetek azonban ezt elutasították.
A szabadságok pénzbeli megváltásáról szóló javaslatot azonban a munkavállalók, és a kormány képviselői sem tartották elfogadhatónak.