Perre megy a lába miatt elutasított munkavállaló

Vágólapra másolva!
Elutasított álláspályázata miatt megy perre egy amerikai munkavállaló. A tűzoltónak készülő férfit azért nyilvánították alkalmatlannak, mert egy gyerekkori baleset következtében térd alatt amputálták egyik lábát. Ügyvédje azt állítja: a férfi protézissel kiválóan jár, fut. Mint kiderült, Magyarországon sem lenne esélye tűzoltói munkára.
Vágólapra másolva!

A New Jersey-ben élő férfi egész életében tűzoltónak készült. Nemrégiben kiváló eredményeket ért el a pályaalkalmassági teszteken, ám a felvételi eljárásban résztvevő orvos azzal az indokkal utasította el: térd alatt amputált bal lába miatt nem alkalmas a tűzoltói munkára. A férfi védőügyvédje a történtek dacára úgy látja: mivel Feliciano hétköznapi élete az amputáció ellenére is zökkenőmentesen folyik, elutasítása nem indokolt.
A férfi 6 évesen veszítette el bal alsó lábszárát egy baleset során, ennek ellenére rendszeresen sportol, fut, fiatalkorában pedig a középiskola futballcsapatában is játszott.

Magyarországon sem lenne esélye

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs osztályától egyébként azt a tájékoztatást kaptuk: tekintettel a pályaalkalmasság roppant szigorú követelményrendszerére, Magyarországon semmiképpen nem nyilvánítanák a férfit a tűzoltói pályára alkalmasnak.