Több millióba kerülhet a céges év végi parti

Vágólapra másolva!
A karácsony megünneplésére a cégek egyre nagyobb összegeket fordítanak. A nagy multik több millió forintot szánnak a partira. A zenét sok esetben élő zenekar szolgáltatja, a cégek emellett karaoke-val, tombolával, humoros díjátadóval és vetélkedőkkel színesítik az estét.
Vágólapra másolva!

A japán központú és tulajdonú elektronikai vállalatcsoport, a Sanyo, magyarországi megalakulása óta rendez karácsonyi partit alkalmazottainak. "Az 1300 fős dolgozói létszám miatt gyakorlatilag csak egy helyszín jöhet szóba ilyenkor: az esztergomi sportcsarnok. Az ünnepségre minden évben itt kerül sor. A parti este hétkor kezdődik - a cégvezető ekkor mondja el köszöntőjét, amely után az évértékelés kezdődik, ezt pedig egy svédasztalos vacsora követi" - tudtuk meg.

Karaoke, tombola Esztergomban

Az eseményre sztárelőadókat is meg szoktak hívni. Tavaly például Komár László lépett fel. Az est folyamán a dolgozóknak lehetőségük van karaoke-zni, de sort kerítenek tombola-húzásra is, ahol különböző szórakoztató-elektronikai illetve háztartási eszközöket sorsolnak ki.
A partin egyébként élő zene van. A meghívott zenekar repertoárjában általában minden típusú zene megtalálható. Mindez - vagyis a sportcsarnok-bérlés, a vacsora, a sztárelőadó, a zenekar - összesen mintegy 4,2 millió forintba kerül- tudtuk meg.

Bartók Eszter és Caramell

A Sanyohoz hasonlóan a lakáshitelekkel foglalkozó Fundamentánál is minden évben sor kerül a karácsony céges megünneplésére. A 250 fős partit az utóbbi három évben a Hilton báltermében tartották. Idén azonban a dolgozók kérését figyelembe véve úgy döntöttek, váltanak: egy fiatalosabb helyszínt - egészen pontosan egy belvárosi szórakozóhelyet - bérelnek ki ez alkalomból.

Mint megtudtuk, az est folyamán először a vezérigazgató értékeli az évet, utána pedig egy vacsora következik, amelyet pedig egy humoros díjátadó követ. "Idén először egy úgynevezett belső "Oscar-gálát" rendeznek, amelyen négy kategóriában - a leghumorosabb, a legsegítőkészebb munkatárs - osztják ki a díjakat. Az Oscart értelemszerűen az kapja, akire a legtöbb szavazat érkezett. A jelöltekre egyébként az intraneten keresztül lehet leadni a voksokat.

A díjátadó után általában egy sztárelőadó lép fel - idén például Bartók Eszter és Caramell -, majd kezdetét veszi a parti, amelyen élő zenekar szolgáltatja a zenét. A költségek egyébként több millió forintra rúgnak.

Szállodát bérelnek ki

A gépjármű- és ipari termékek gyártásával foglalkozó Robert Bosch Kft. ez alkalomból vidékre invitálja meg 300 fős alkalmazotti gárdáját. A partit általában egy olyan városban rendezik meg, amely Budapest 100 kilométeres körzetén belül helyezkedik el. A cég az adott városban kibérel egy szállodát, amit péntek délután foglalnak el. A megérkezést követően a munkatársak számára vacsorát szervíroznak fel, akik ezután pedig különböző játékos vetélkedőkön kapcsolódhatnak ki. Ezt követően veszi kezdetét a parti. Az utóbbi négy évben a zenét egy dj szolgáltatta, idén azonban a cég úgy döntött,: inkább egy zenekart kér fel.

Oroszi Babett