Kisebb a karrieresély otthonról dolgozva

Vágólapra másolva!
Amerikában egyre elterjedtebb, hogy a munkavállalók megállapodást kötnek vezetőjükkel különböző, egyénre szabott különleges "juttatásokról". Ilyen a rugalmas munkaidő, az otthoni munkavégzés, a cég által fizetett bébiszitter, vagy a továbbtanulás finanszírozása. A juttatások árát azonban meg kell fizetni. Az otthonról dolgozókról gyakrabban megfeledkeznek, ha cégen belüli előléptetésre kerül sor.
Vágólapra másolva!

Az amerikai és az európai vállalkozások munkavállalóinak 25-35 százaléka köt speciális munkahelyi megegyezést - derül ki egy jutatásból, amelyet Denise Rousseau amerikai kutató végzett.

Az Egyesült Államokban egyre több munkavállaló dolgozhat a cég alkalmazottjaként otthonról. Az ilyen jellegű alkuk a cég számára mindenképp hasznosak. Az alkalmazottak ugyanis így lojálisabbak lesznek a vállalat iránt, és is munkáját nagyobb kedvvel végzik el.

Tanulmányok finanszírozása: segíti a karriert

A dolgozóknak viszont számolniuk kell negatív következményekkel - mutat rá a kutató. Különösen az otthon dolgozókat szorítják háttérbe, amikor előléptetésekre kerül sor, és a teljesítményértékelés során is több negatív kritikát kapnak, mint az irodában tevékenykedők.

Kivételt ez alól azok képeznek, akiknek tanulásukat finanszírozza munkáltatójuk. Róluk nem feledkeznek meg az előléptetéseknél, és számukra a teljesítményértékelés sem válik rémálommá - állítja a kutató.